2015. február 10., kedd

Teremtés vs. evolúció

Teremtés vs. evolúció

Amikor megkérdezel valakit, aki nem hisz az evolúcióban, hogy mik az ellenérvei, az általában valami olyasmit mond, hogy nem tudja elképzelni, hogy ilyen bonyolult dolog, mint az ember csak úgy véletlen kialakuljon. De azt vajon képesek vagyunk felfogni, hogy milyen mocskosul nagy a világegyetem? Kimondhatatlanul sok csillagrendszer hihetetlenül sok bolygóján forrong az ősleves, és dolgozik azon, hogy életet köpjön ki magából. Ilyen hihetetlenül nagy mennyiség mellett az lenne az elképzelhetetlen csoda, ha nem alakul ki valahol az élet.

Persze meglehet, hogy csak Isten pingálta oda ezt a sok csillagot, hogy átverjen minket, így téve próbára a hitünket. ;)

#blog  

https://www.youtube.com/watch?v=udAL48P5NJU
https://www.youtube.com/watch?v=udAL48P5NJU

5 megjegyzés:

  1. Veszett fejsze nyele. Akit születése óta arra nevelnek hogy minden tévé katódsugárcsöves, az nem fog vagy mer benézni az LCD tévé háta mögé hogy tényleg lapos-e, hanem inkább meg akar győzni téged annak ellenkezőjéről.

    VálaszTörlés
  2. Molnár Péter ami nem jelenti azt hogy az az ember kevesebb, vagy roszabb, vagy ez alapjan sajnalva le kellene neznunk. Annak az embernek ezek az informaciok vannak a birtokaban, errol tud, ezert el sem tudja kepzelni hogy maskepp is lehet. Emiatt ha olyasmivel talalkozik ami felfoghatatlan a szamara nyilvan felve de kivancsisaggal all hozza es a tv moge akar nezni. Es ez a lenyeg.

    Igazabol ez mindannyiunkra igaz.

    VálaszTörlés
  3. Én amúgy nem állítom, hogy a világ nincs teremtve. Ezt nem is tudnám bizonyítani. Csak annyi, hogy igen jó esély van arra, hogy magától kialakuljon minden. :)

    Akár még a végén írt mondat is egy reális alternatíva lehet ...

    VálaszTörlés
  4. Azt nem tudom miért könnyebb elképzelni, hogy van valami/valaki aki képes mindezt megtervezni és létrehozni (mint "tudjuk" a "maga örömére"), mint azt, hogy "véletlenül" jött létre az egész.

    VálaszTörlés
  5. Igen, ez a kulcskérdés. Az ember, vagy legalábbis jópár ember így gondolkodik. Talán azért, mert az megszokott számunkra, hogy az emberek csinálnak valamit, míg az szokatlan, hogy valami csak úgy a semmiből előpattan.

    VálaszTörlés