2015. május 26., kedd

Érdekes megoldás ez a függőleges ültetés.

Érdekes megoldás ez a függőleges ültetés. Láttam hasonló megoldást burgonyával is, stb. Érdekes lenne kiszámolgatni, hogy optimális elrendezéssel mekkora terület kellene egy családnak, hogy önellátó legyen. Lehet ilyen nagyon abszurd, 10mx10m, vagy hasonló terület már elég lenne. Ha lesz kertem, lehet elkísérletezgetek majd vele. :)  

http://twice.hu/hobby/igy-termesszunk-epret-az-erkelyen-kertben
http://twice.hu/hobby/igy-termesszunk-epret-az-erkelyen-kertben

3 megjegyzés:

  1. Szerintem a földművelésben már régóta nem a föld "ára" a legnagyobb költség, hanem a csomagolás / szállítás / feldolgozás.

    "a hajtatott paradicsom termőterülete jelentősen csökkent. Míg 2002-ben 950 hektáron termeltek, addig most alig haladja meg a 400 hektárt. A termésmennyiség viszont évek óta növekszik a technológiai színvonal emelkedésének köszönhetően. A hagyományos „fóliás” termesztés megszűnőben van, felváltja a modern üvegházakban történő intenzív, talaj nélküli termelés."
    http://www3.syngenta.com/country/hu/hu/sajtoszoba/Pages/Technologiai-valtas-huzza-felfele-a-magyar-paradicsomtermesztest.aspx

    VálaszTörlés
  2. Itt igazából engem az érdekelne, hogy mekkora darab föld kell mondjuk egy 4 tagú család full éves ellátásához. Csak úgy érdekesség szinten.

    VálaszTörlés
  3. Laszlo Fazekas Semekkora :) "...talaj nélküli termelés..." (főleg ha függőlegesen tudsz terjeszkedni).
    Egyébként rengeteg olyan növényt eszünk (már most), ami sose látott földet (saláták, paradicsom, eper). Tápanyagos hidrokultúrákban termesztik.

    VálaszTörlés