2015. május 26., kedd

Érdekes ötlet, bár én nagyobb fantáziát látnék egy olyan megoldásban, ahol a telefont egy VR dokkolóba helyezed a...

Érdekes ötlet, bár én nagyobb fantáziát látnék egy olyan megoldásban, ahol a telefont egy VR dokkolóba helyezed a fejedre, és egy BT billentyűzetet (pl. a M$ által nemrég bemutatott széthajthatósat) használsz a virtuális térben megjelenő hatalmas (vagy több) monitorodhoz. A billentyűzeten lévő jelölések alapján, amit a telefon kamerája érzékel, a billentyűzet is leképződne a virtuális térbe a kezeddel együtt, így nem lenne zavaró, hogy fizikailag nem látod. 

http://www.geeks.hu/hirek/150526_notebook_telefondokkoloval_a_samsungtol
http://www.geeks.hu/hirek/150526_notebook_telefondokkoloval_a_samsungtol

5 megjegyzés:

  1. Írja is a cikk a már létező hasonló megoldásokat.

    A legutóbb bemutatott Windows funkcióval, amikor nagy képernyőre és BT bill+egér kombóra kötve alkalmazkodott az univerzális app, helyből volna is értelme.

    VálaszTörlés
  2. Az a helyzet, egy mobilban, laptopban az elektronika (processzor, memória) a legolcsóbb alkatrész. Miután kijelző, billentyűzet, akkumlátor / táp, ház meg úgyis kell hozzá, az ilyen megoldások kb. olyasmit eredményez(né)nek, hogy ugye megveszed a mobilt, és megveszed hozzá a dokkolót kb. egy laptop áráért (mert kell rá csatlakozó, meg eleve egy külön fejlesztendő eszköz, amiből kisebb szériát tudnak eladni). Akkor meg már érdemes(ebb) egy rendes laptopot vásárolni.
    Arról nem is szólva, ahhoz hogy ez komolyan piacképes legyen (ne csupán érdekesség), minimum egységes csatlakozó felület kellene a dokkoló és a mobil között - azt meg egyszerűbb a kijelző és a billentyűzet között megalkotni (manapság már lassan monitor is wireless alapon).
    Így jóval nagyobb esélyt látok egy bt billentyűzet + micro-HDMI (és/vagy wireless) a mobilon megoldásnak.

    VálaszTörlés
  3. Igen, ez mind hátráltatja egy ilyen piacképességét, szűk rétegnek jelent ideális megoldást.

    VálaszTörlés
  4. Ezért lenne jó a telefon dokkolós VR sisak (van már tizenezerért is) kijelzőnek + BT billentyűzet kombó, amit írtam.

    VálaszTörlés
  5. Az a búvárszemüvegesdi nekem még mindig borzasztóan idegen.

    VálaszTörlés