2015. május 31., vasárnap

Már az Interestingengineering is írt a magyar (!) repülő motorról ...

Már az Interestingengineering is írt a magyar (!) repülő motorról ...

http://interestingengineering.com/flike-personal-tricopter-gets-first-manned-flight-test/
http://interestingengineering.com/flike-personal-tricopter-gets-first-manned-flight-test

7 megjegyzés:

  1. Aha, nemrég linkeltem egy postot róluk, de olvass bele a cikkbe, ott is írják. Valahol Miskolcon vannak asszem. Öcsémnek is sokáig ez volt a fixaideája, hogy ilyet kellene építeni. Mondjuk tényleg nem lenne rossz egy saját. :)

    VálaszTörlés
  2. Egy hete láttam valamelyik nonmagyar oldalon a videót és még lájkoltam is hevesen, de valahogy elkerülte a figyelmem, hogy hazai project. 
    Az a baj az emberiség nembiztos hogy érett erre. Még kocsival is összetörjük egymást, nemhogy egy ilyennel :D De azért beneveznék egyre én is ;)

    VálaszTörlés
  3. :)

    Amikor öcsémmel beszélgettünk róla, nekem is az volt az első, hogy ez a valóságban csak úgy lenne életképes, ha teljesen önjáró. Át lehetne kapcsolni kézi vezérlésre a sivatagban, vagy kijelölt helyeken, ha vadulni akar az ember, de forgalomba csak úgy engedném, ha nem ember vezeti. Az egy dolog, hogy egymásnak mennek, de utána még rád is esnek. Viszont ha meg lehetne csinálni jóra, úgy lehetne vele menni biztonsággal 200-300 km/h-val is, légvonalban, utak nélkül ... Igazából csak egy nagy drón, amire rá lehet ülni.

    VálaszTörlés
  4. Nem szeretnék belegondolni, amikor egy baleset vagy hibás manőver eredményeképp a pilóta bebukfencezik a légcsavarok közé...

    VálaszTörlés