2015. június 9., kedd

Úgy látszik, nagyon nyomja az Apple ezt a Swift-et.

Úgy látszik, nagyon nyomja az Apple ezt a Swift-et. Remélem az Objective-C pár év múlva szépen kikopik, mert az egy nagyon ronda valami ...

http://prog.hu/hirek/3938/nyilt-forrasuva-teszi-swift-programozasi-nyelvet-az-apple
http://prog.hu/hirek/3938/nyilt-forrasuva-teszi-swift-programozasi-nyelvet-az-apple

4 megjegyzés:

  1. Nem tudom a nagy tech cégek mit remélnek az új nyelvektől (nyilván gyorsabb programfejlesztést), de szerintem rengeteg programozó értékelné, ha az Apple, Google, MicroSoft összefogna, és együtt alkotnának valami közös nyelvet (akár létrehozva egy közös csapatot). Elsőre ebben nem látok versenyhátrányt egyikükre nézve sem (főleg ha nyílt forrásúvá teszik), és biztos hasznosabb lenne, mint külön-külön próbálkozni és versenyezni, hogy melyiküké jobb.

    VálaszTörlés
  2. Ez lenne a legjobb. Mondjuk itt vannak különbségek a filozófiában is. Pl. az Apple élből a garbage collector ellen van, a Java és a .NET pedg ugye GC-t használ. Talán a Web és a JS lehet majd egyszer ilyen közös platform. Ha lesz már mindenre API, nem lesz olyan, amit ne tudnál webes technológiákkal megoldani. Akkor is lesznek natív alkalmazások, de ott inkább már csak a sebességről fog szólni a dolog. Talán erre megy a világ, de még ez odébb van.

    VálaszTörlés
  3. Igazából az API-k ugyan a legfontosabbak - legalábbis a fejlesztés sebessége szempontjából - de magát a nyelvet nem határozzák meg. Legyenek API-k, sőt akár ugyanarra a feladatra többféle, ebben nyugodtan versenyezzenek, majd mindenki eldönti melyiket használja.

    VálaszTörlés
  4. "ObjectiveC is olyan jól támogatott Linuxon. Nem sok jót jósolok, de kívánom, hogy ne legyen igazam!" nem fognak az emberek egy programozási nyelvet használni Linuxon, amihez nincs IDE támogatás, meg még egy rakás dolog.

    VálaszTörlés