2015. szeptember 3., csütörtök

Amíg az Acer dokkolható Windowsos PC telefonban gondolkodik, a Nextbit inkább a cloud-ban látja a jövőt.

Amíg az Acer dokkolható Windowsos PC telefonban gondolkodik, a Nextbit inkább a cloud-ban látja a jövőt.

https://ipon.hu/hir/nextbit_robin_%E2%80%93_elet_a_felhoben/34798
https://ipon.hu/hir/nextbit_robin_%E2%80%93_elet_a_felhoben/34798

9 megjegyzés:

  1. És miből lesz finanszírozva a 100 gigás felhő, ha már a telefonra sincs meg a forrás?

    VálaszTörlés
  2. Végülis nem is kellene a telefonon futni semminek. Elég lenne egy böngésző és online kezelni mindent. Előbb utóbb úgyis ez lesz.

    VálaszTörlés
  3. Ebben az úgysem használja ki senki dologban nem lennék biztos manapság, amikor már a telefonokat is izzasztják torrenttel tök feleslegesen begyűjtve a fél internetet.

    VálaszTörlés
  4. Ez rendszeresen felmerül, csakhogy tárhelyet biztosítani nagyságrenddel egyszerűbb és olcsóbb, mint számítási kapacitást és ezzel virtuális gépet. Továbbá a tárhelyre üzleti modellt is egyszerűbb kialakítani, az adatbányászásból fenntartható.

    VálaszTörlés
  5. Robert Cartman Inkabb utobb lesz az, egyelore meg a normalis net lefedettseg sincsen megoldva MOn, ami elengedhetetlen hozza

    VálaszTörlés
  6. Robert Cartman Én is ezen gondolkodtam, hogy lenne létjogosultsága a ChromeBook után egy ChromePhone-nak. Igazából egy Android telefon lenne, amit képernyőre és billentyűzetre kötve kapsz egy ChromeBook-ot. Lehet, hogy el is megy ebbe az irányba az Android. De tényleg az a gond, amit Richárd Kovács is mond, hogy azért még messze van létjogosultsága az offline működésnek, mivel sok olyan helyzet lehet, amikor nincs netkapcsolat. Itt ezt lovagolják meg. Ez a köztes állapot. De itt is inkább szerintem arra fognak elmenni a dolgok hogy a webet lehessen minél jobban használni offline. Szóval hosszú távon én is inkább Robert Cartman koncepciójában hiszek.

    VálaszTörlés
  7. Részemről egész egyszerűen piaci alapon életszerűtlen, hogy a gyártók lemondanának arról, hogy mindannyiunk asztalára és a zsebébe el tudjanak adni egy jó adag számítási teljesítményt, ráadásul úgy, hogy azt cserélgessük 1-2 évente.

    Ehhez képest a nagy felhőközpontokat ellátni eszközökkel nem olyan nagy és széles buli.

    VálaszTörlés
  8. Tamás Tóth ebben is van logika. Viszont a nagyvállalat ebből a szempontból ugyanaz a kategória, mint a végfelhasználóként definiált fogyasztó. Nem ezek a nagy fogyasztó nagyvállalatok fogják a szerverparkokat kiépíteni (bár mérettől függően persze most is van rá példa), hanem az erre specializálódottak, amelyek már most is megvannak de biztos bővül ez a kör is.

    Nagyvállalati szinten viszont tényleg működőképes és gazdaságos tud lenni a felhős megközelítés, ott az Amazon kínálata vagy az MS Azure.
    Egyelőre viszont nem látom, hogy a kisvállalati vagy otthoni szférában ez eladható lenne. És valóban, a költségvonzat kulcskérdés. Kérdés, hogy egy ilyen felhős megközelítés bérlete és a használatához szükséges HW ára hogy viszonyul a puszta HW árához (figyelembe véve, hogy egy masinát 2-6 évig kifulladásig nyúznak, ami nyilván megtehető a felhőt elérő cuccal is).

    VálaszTörlés