2015. szeptember 2., szerda

Na, ezek végre összerakták azt, ami koncepció szinten már sok gyártónak megvolt.

Na, ezek végre összerakták azt, ami koncepció szinten már sok gyártónak megvolt. Bedokkolható Windows telefon, ami bedokkolva PC.  
http://hvg.hu/tudomany/20150902_Bemutattak_a_PCtelefont
http://hvg.hu/tudomany/20150902_Bemutattak_a_PCtelefont

18 megjegyzés:

  1. Ha működik és beválik, ebből akár egy birodalom visszavág mese is kerekedhet.

    VálaszTörlés
  2. Ez szuper dolog lenne, ha valóban működik is. Nekem már volt próbálkozásom ezt megoldani tablettel, hát, nem volt annyira fényes az eredmény. Használható, de erős limitekkel.

    VálaszTörlés
  3. Már csak az ár/érték arányra leszek kíváncsi. De ettől függetlenül nagyon bejön ez a koncepció.

    VálaszTörlés
  4. Nem rossz, de az igazi az lenne, ha meglevő desktop / laptop Win10 rendszerre is fel tudná csatlakoztatni magát, használva az erősebb hardvert, de teljesen szeparáltan futva attól.

    Tehát odaulok egy akármilyen Win10-et futtató géphez és a telefonom a gépen egy külön felhasználói fiokkent látszik, amibe be tudok lépni és használni...

    En valahogy így képzelem el a jövőt.

    VálaszTörlés
  5. András Oláh​ én pont ellenkezőleg képzelem a jövőt. Nincs gép, amihez odaülsz, mert az mindig ott lapul a zsebedben. Pont ez lenne a lényege, hogy egyszerre legyen hordozható telefon és számítógép egyaránt.

    VálaszTörlés
  6. Molnár Péter az a távolabbi jövő igen, de mivel most úgyis ott van a desktop/laptop, ezeket felesleges lenne kidobni, besegíthetnének a mobilnak egész addig, amíg annak az erőforrásai el nem érik azt a szintet, amivel már kényelmesen meg tudnak hajtani több monitort is, sok programmal, pont úgy, mint egy mai desktop/laptop.

    Tíz év múlva már remélem csak "üres" képernyők lesznek, villámgyors nettel és a számítási kapacitást távoli szerverek fogják elvégezni

    VálaszTörlés
  7. Ha már a desktop előtt vagyok, akkor minek csűrcsavarni a telefonnal? Az adatok legyenek elérhetőek mindkettőn, de ezt a szinkronizálás már rég biztosítja.

    Ez, hogy a telefon desktopként is helytállhat, másik tészta, várósabb és értelme is inkább van.
    Amíg ez nem forr ki, addig remote desktop akár a felhőből bérelve áthidalás lehet.

    VálaszTörlés
  8. Nem értek egyet. Szerinted mindenkinek mindenhol erős hardver áll a rendelkezésére: otthon, munkahelyen és privát telefon esetén is. Pedig ez az esetek nagy többségében nem igaz, ezekből általában csak a privát telefon az erős, a többi harmatgyenge.

    VálaszTörlés
  9. Molnár Péter nem mindenkinek, de akinek igen, az tudja kihasználni a rendelkezésre álló erős hardvert is.

    VálaszTörlés
  10. A nagyon távoli jövőt én nem tudom milyen lesz, de gondolom ennek a baromi nagy vackokat cipelünk magunkkal dolognak abba kell maradni. Addig is egy butafon + zéróterminál + távasztal a felhőbe kombó nekem tetszene.

    VálaszTörlés
  11. Attila Csongor Kiss ha nem a Te desktopod előtt vagy, akkor lehet ez jó. Illetve idővel a saját desktop előtt is, mert nem kell szinkronizálással bajlódni, mert nincs mit, a desktop nem tárol adatot.

    Nekem a tudat tök jó lenne, dolgozom vagy játszom otthon a géppel, felkapom a telót és megyek és mondjuk havernál vagy melóban telóval belépek a gépre, mindent tök ugyanúgy találok, ahogy abbahagytam, mintha csak az otthoni gép előtt ülnélk.

    VálaszTörlés
  12. Horváth Gyula​ mit értesz zéróterminál alatt?

    VálaszTörlés
  13. ami csak annyit tud, hogy távasztallal fellép egy másik gépre

    VálaszTörlés
  14. Ha nem saját desktop előtt vagyok, akkor is ésszerűbb egy távoli asztal. De anélkül is elérni mindent, felhőknek van webes felülete. Szinkronizálás meg ha bajlódós, az ki fog dögleni, annak észrevétlennek kell lenni.

    De ez a teló a desktop megoldás ugyanazt biztosítja, mint amit akarsz, ésszerűbb és egyszerűbb módon.

    Viszont nyilván egy komoly játékgépet vagy CAD munkaállomást, videóvágó gépet nem helyettesít, de tömeges mindennapi átlag dolgokra elég.

    VálaszTörlés
  15. Igen, a teló a desktop is hamarabb megoldható (lásd fentebb, ugye), de sokkal drágább kütyüt kell cipelni. Valamit iszonyat drágák a mobilok. Jó, 40-60 ezerért lehet kapni nagyon jó használhatót, de az is sok. Butafonnál 15-20-ból meg lehetett úszni, hűséggel 1 forintból is, de 5 ezerből biztos :-) Ilyet akarok most is!

    VálaszTörlés
  16. Egy valamire való notebook 120 körül indul, mobilok is kb. Egyik ha megspórolható, akkor már nem is olyan drága.

    VálaszTörlés
  17. Nekem most egy SG Note 1-esem van már pár éve (kellően nagy méretű kijelzővel), de előtte még a WinMO időkből egy HTC-t gyúrtam ugyanígy, mint most. Sokat tud, de néha azért kéne egy rendes gép, így beizzítom a LogMeIn vagy TeamViewer appokat, amik egészen használhatóan működnek mobilról is. Egyelőre egy ilyen hibrid mobil sem tudja azt a teljesítményt, amit távasztallal elérve egy rendes gépet már hosszú évek óta ki tudok használni. Ha meg nem útközben kell, hanem akárhol, ahol van billentyűzet meg monitor is, akkor ott általában van valamilyen gép is, nem kell a dokkoló, hiszen ha a saját dolgaim kellenek, akkor megint csak ott van a távasztal. Szóval engem még nem győzött meg, de biztos lesz olyan szelete a piacnak, akiknek tetszeni fog.

    VálaszTörlés
  18. Ha abból indulok ki, hogy az 512megás Lumia 635-ön már elfogadhatóan futott a preview még optimalizálatlanul, akkor nem lesz ezzel baj.

    De tény, hogy az MS által demózott desktop jellegű módot az erősebb telefonokra rebesgették és nem feltétlen a már kint lévőkre. Talán mintha a képernyő meghajtására olyasmi kelle hozzá, ami az eddigiekben nem volt még benne.

    VálaszTörlés