2015. szeptember 2., szerda

Itt kiderül, hogy kik azok a jól öltözött, Nike cipős, kigyúrt fiatalok.

Itt kiderül, hogy kik azok a jól öltözött, Nike cipős, kigyúrt fiatalok. Tényleg katonák. De nem megtámadni akarnak, hanem a háború elöl menekülnek. Az elől például, hogy megkínozzák, aztán élve elégessék őket. Ami mondjuk azért valahol érthető. Akinek van, valószínűleg hozza a családját, akinek nincs (vagy még nincs, vagy már nincs), az pedig egyedül jön. 

http://valasz.hu/vilag/ezert-fel-mindenki-beavatkozni-sziriaban-114809
http://valasz.hu/vilag/ezert-fel-mindenki-beavatkozni-sziriaban-114809

2 megjegyzés:

  1. A politika lényegesen többről szól, mint merünk vagy nem merünk leszámolni egy terrorista szervezettel. Az USA már megkapta két háború árán amit akart: az olajat. Sikerült ez ügyben kiegyeznie Iránnal is az elmúlt hónapokban. Ezt az eredményt egy intervencióval nem fogják felrúgni.

    A térség második legnagyobb katonai erejének, Törökországnak, mely egyben a NATO második legnagyobb ereje, egyedül megvan minden eszköze egy "tisztességes" népirtáshoz, hogy ennek véget vessen, főleg ha már határos országként érintett. De ők abban is érintettek, hogy a kurdok el legyenek intézve, sajnos, és ebben eddig sikeresek, főleg, hogy egyetlen népcsoport, amelyik érdemben felvette eddig a kesztyűt az ISIS-szel. Az ISIS ezt tudja, és még jobban fenyegeti őket.

    A térség másik nagy széltolója Izrael, melynek a kivárás jelenleg jó taktika. Nekik is megvan minden erejük ahhoz, hogy visszalőjenek bárkit aki a határukat fenyegeti, ezen túlmenően határon belül az ISIS-nek esélye sincs a komoly terrorellenes készültség miatt, amit a palesztinok ellen kiépítettek. Izrael azt várja, hogy ezzel majd destabilizálódik Irán, ami egy ideje a bögyükben van és ellenszenvüket ki is fejezték az USA megállapodás kapcsán.

    A menekültek kapcsán érintett EU töketlen, mint mindig, és egyelőre ezen nem látszik változás. Főleg úgy nehéz változtatni, hogy tele van olyan populista demagóg politikusokkal, amikkel mi is rendelkezünk. Komoly érdek nem fűződik az EU mögött, kizárólag kemény bürokratikus politika. Továbbá töketlen ahhoz, hogy közös erővel felvállaljon egy nyílt háborút a közel-keleten, ahogy az USA megtette már többször is.

    Az oroszoknak, kínaiaknak sosem állt érdekében jelen lenni a térségben, számukra szintén kapóra jön az EU-t bomlasztó menekültáradat pusztán gazdasági érdekekből.

    Továbbá álljon zárszóként itt a tegnapi (https://plus.google.com/u/0/+TamasNagy/posts/2Cwaea4bbEz) idézetem:

    „A szenvedésünk az európai és nyugati kereszténység sorsának az előszele” – nyilatkozta még augusztusban az olasz Corriere della Sera-nak Amel Shamon Nona, moszuli káld érsek, akinek az Iszlám Állam terrorszervezet verte szét közösségét Irakban. „Próbáljanak megérteni engem. Az önök liberális és demokratikus elvei egy fabatkát sem érnek itt. Meg kell érteniük a közel-keleti realitást, mert egyre több muszlimot engednek be országaikba. Önök is veszélyben vannak. Erős és bátor lépésekre van szükség, még ha azok ellentmondanak az elveiknek, akkor is. Azt hiszik, hogy minden ember egyenlő. De ez nem igaz: az iszlám nem vallja ezt. Az önök értékeik nem a muszlimok értékei. Ha ezt nem értik meg elég hamar, önök annak az ellenségnek lesznek az áldozatai, akit önök engedtek be az otthonukba” – fogalmazott üzenetében a káld érsek.

    VálaszTörlés
  2. Majd a görögök bevállalják adósságelengedés fejében, hogy az üres olimpiai amfiteátrumaikban orosz kiképzőtisztek felkészítsék a hazájukat visszafoglalni kész menekülteket. Kína majd nekik is szállít muníciót...

    VálaszTörlés