2016. február 27., szombat

Böngészőből "telepíthető" (egy Chrome extension-el elkészíthető a pendrive, amiről telepíteni lehet) ChromeOS,...

Böngészőből "telepíthető" (egy Chrome extension-el elkészíthető a pendrive, amiről telepíteni lehet) ChromeOS, elavult, régi notebookokhoz, amik Windows-al már használhatatlanok lennének. Igen, Linuxszal ugyanezt el lehet érni, sőt, de a ChromeOS talán barátságosabb egy laikus számára.

http://itcafe.hu/hir/kar_lenne_lemondani_a_regi_vasrol.html
http://itcafe.hu/hir/kar_lenne_lemondani_a_regi_vasrol.html

9 megjegyzés:

  1. Ilyen régi gépekre a remix os sem elvetendő.

    VálaszTörlés
  2. A Chrome kicsit sokat zabál ahhoz, hogy egy régi vason vígan fusson...

    VálaszTörlés
  3. Régi vasra pendrive-ról telepíteni... Egyébként nem rossz gondolat, de a Kisfiam gépén az Ubi is tök jól megy - de ma megkeresett, hogy kéne neki windows, mert valami játék csak azon fut. Egy kis flash játékkal eltereltem a figyelmét a problémáról...

    VálaszTörlés
  4. Még jó hogy az én gépem az 2008-as :-)

    VálaszTörlés
  5. Miert van az hogy az emberek meg ma sem tudjak mi a kulonbseg chrome bongeszo es chrome os kozott?

    VálaszTörlés
  6. Mindegy ez esetben. A Chrome OS-ben Chrome fut. Ha egy lájtos OS-en akad a Chrome, akkor a Chrome OS sem lesz smooth.

    VálaszTörlés
  7. Sancho Virág Attila pedig hidd el nekem hogy az. Szinte minden nap hasznalom a Chromebookomat annak ellenere (vagy azzal egyutt) hogy ott egy iMac az asztalomon.

    VálaszTörlés
  8. Krisztián Kovács az igaz. Zene hallgatashoz nagyon jo offline appok vannak de film nezes eseten mar nem egyszeru a dolog. A VLC player meg erosen bugos.

    VálaszTörlés
  9. Papp Zsolt Jó, mondjuk a kezdeti Chromium OS portot nézegettem netbookon, és az nem volt azért akadásmentes. Neked, ha jól tudom, nem egy portolt verziód van, hanem gyári. Azaz optimális alatta a vas. Itt azonban most nem erről van szó, hanem arról, hogy régi vasra rakja a cikkíró, vagy az angol nyelvű cikket eredetileg író.

    VálaszTörlés