2016. július 4., hétfő

"Az a baj a Pride-al, hogy jelen demográfiai helyzetben a homoszexualitás helyett inkább a gyermekvállalást kellene...

"Az a baj a Pride-al, hogy jelen demográfiai helyzetben a homoszexualitás helyett inkább a gyermekvállalást kellene propagálni." Agyrém. Elképzelem, ahogy az amúgy heteroszexuális srác, aki eddig nagy családról álmodott, most kedvet kap a fiúkhoz, és inkább nem alapít családot, ami miatt hosszú távon kihal a nemzet. Amúgy sok minden nem tetszik a Pride-ban (például ahogy nyíltan nekimennek a keresztény egyháznak, pont most, mikor van egy viszonylag felvilágosult pápa, aki épp nyitna a homoszexuális emberek felé), de ez kicsit bántotta a fülem ... :)

8 megjegyzés:

  1. Ferenc pápa nem az egyház (szervezetszociológiai szempontból tekintve a rendkívül sokrétű ámde stratégiát fel nem mutató, ilyen-olyan témákba bele-bele kapkodását, lehetséges, hogy ez nem is akkora baj, még akkor sem, ha számomra olyannyira szimpatikus is minden megnyilatkozása), a magukat katolikusnak vallók, és a papság nagy hányada sokkal inkább tekinthető az egyház testének. Őket viszont teljesen felkészületlenül érte Ferenc pápa tevékenységéből kirajzolódó jézusi kereszténység, ami erősen szembemegy az egyház elmúlt majd kétezer éves hagyományával, és ha meg is történik majd a fordulat, hogy az egyház egésze forduljon vissza a próféta/messiás/emberfia által lefektetett irányba, az nem lesz sem gyors, sem zökkenőmentes.

    Elég reménytelen elvárás lenne, hogy többszáz év ellenségeskedés után, miközben az egyház alig enyhült (tulajdonképpen csak hatalmát vesztette és ezért tűnik enyhültnek), a gyengébbik féltől, aki ráadásul nem is tűzte zászlajára a megbocsátás elvét, várd el a megbocsátást.

    A katolikus egyház ha valamit "jól" örökített át zsidóságból az egyértelműen a korcs testkép és negatív szexualitáshoz fűződő viszony. (kicsit vidámabb hely lett volna a középkor, ha esetleg a fürdési szabályokkal járnak el így)

    VálaszTörlés
  2. Az egyház, főleg a katolikus, inkább hatalmi tényező, semmint hitbéli. Mindig is igényt tartott a hatalomban való részvételre, és az emberek életébe való beleavatkozásra. Sajnos ma nálunk épp ennek az újbóli igen erőteljes és rendkívül káros előretörésével kell szembesülnünk. Tragikomikus, hogy ebbéli tevékenységében pont a pápa egyes nyilatkozatai gátolják. Persze valójában nem, de néha azért komikus magyarázatokra kényszerülnek.

    VálaszTörlés
  3. Nem kell tetszeni a Pridenak, ha nem érint, nem kell vele foglalkozni. Nem nagyon hallottam olyat, hogy rohadt heteróztak volna a melegek bárhol is, ha heteroszexuálisak nyílt szexuális utalások közepette szórakoznak. Na nem azért, mert fejlettebbek jellemileg, hanem mert a saját dolgukkal foglalkoznak, a többit mondhatni leszarják, helyesen.

    VálaszTörlés
  4. Kicsit rosszul ment át a dolog szerintem, lehet, utólag átfogalmazom. :) Mindenki leragadt a végénél. Nagy pride párti vagyok amúgy, csak jobb lenne, ha az egész csak a szeretetről szólna, és kihagyták volna a kereszténység fikázó transzparenseket, ami újra csak viszályt szít. Lehetnének ők az okosabbak. De ezt csak úgy zárójelbe írtam oda. A lényeg az idézet volt, amit egy jobbikos képviselő ejtett el, és hogy mekkora blődség, hogy a pride miatt nem születik majd elég gyerek, és ezért kell tiltani a vonulást. :)

    VálaszTörlés
  5. Az a csacsiság szót sem érdemelt :D a te saját gondolatoddal viszont érdemesnek tartottam vitába szállni ;)

    VálaszTörlés
  6. Az egyik legnagyobb gondunk a túlnépesedés, tehát  mindent meg kell tenni a heteroszexualitás visszaszorítására.
    (Okos felvetésre, okos választ kell adni.)

    VálaszTörlés
  7. Horváth Gyula Láttad régebben azt a South Park részt, mikor a jövőből jött emberek  "elveszik a munkát"? A megoldás ott is az, hogy "bebuzulnak" az emberek, így nem születnek meg a jövőbeliek, és nem tudnak visszajönni elvenni a munkát. :)

    VálaszTörlés
  8. Biztos láttam, bár most nem ugrik be. De a lényeg, hogy a megoldás jó!

    VálaszTörlés