2016. július 20., szerda

Kéne általános iskolába logika óra.

Kéne általános iskolába logika óra. Az lenne a lényege, hogy reklámokon, politikai beszédekből kivágott részleteken keresztül mutatnák meg, hogy hol, mi a hiba az érvelésben. Sokszor annyira kilóg a lóláb, hogy az ember csak fogja a fejét, hogy ilyesmikkel valakit meg lehet etetni, de sajnos meg lehet. A mai világban fontos lenne ez ellen felvértezni az embereket. De ha mindezt nem is vesszük számításba, akkor is a logika, a logikus gondolkodás mindennek az alapja, fura, hogy pont erre nem fektetünk hangsúlyt az oktatásban, pedig talán mindennél fontosabb lenne ...

3 megjegyzés:

  1. Kellene csinálni valami játékos weboldalt, ahol ilyen hoax-ok és átverések felismerésével lehetne előbbre lépni. Valami olyan formában, hogy a gyerekek is élvezzék. Pl: 3 termékből ki kellene választani, melyiket éri meg megvenni. Superman-es tusfürdő, hagyományos de nagy kiszerelésű, hagyományos kis kiszerelésű. Feltüntetve az árat is természetesen. Vagy lenne 3 rövid hír, és kiválasztani a leghihetőbbet. Aztán a válasz után lehetne magyarázat is, hogy aki rosszul döntött, tanuljon belőle.

    VálaszTörlés
  2. Robert Cartman ennek garantáltan meglenne rögtön az a változata, amelyikben tolnák ezerrel a sok MLM-es szart, a parlagfüvet, pardon, mannár és még egy kis chemtrail hívést is.

    VálaszTörlés
  3. Jó lenne, de ez csak akkor fog létrejönni, ha nem egy Fidesz szintű "kormányunk" lesz.

    VálaszTörlés