2018. március 2., péntek

Megeshet, hogy az ember fejében motoszkálni kezd a kétely piciny csirája, hogy "mi van, ha ezek tényleg valami módon...

Megeshet, hogy az ember fejében motoszkálni kezd a kétely piciny csirája, hogy "mi van, ha ezek tényleg valami módon jót tesznek nekünk?", "mi van, ha valóban csak az általuk ballibnek nevezett sajtó intenzív lejárató kampánya miatt gondoljuk, hogy rosszak lennének?". Aztán az ember végignéz ezen a bagázson (legyenek párttagok, vagy csak a párthoz közel állók), politikától függetlenül, csak úgy emberileg, és minden kétsége egy pillanat alatt szertefoszlik...

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/_bayer_zsolt_orvosoktol_elvennem_a_diplomat_vernem
http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/_bayer_zsolt_orvosoktol_elvennem_a_diplomat_vernem

7 megjegyzés:

  1. Azért sokat kell ahhoz inni, hogy megessen.

    VálaszTörlés
  2. Ez már túlmutat a pártpolitikán. Ezek emberileg vállalhatatlan dolgok.

    VálaszTörlés
  3. Ezt szoktam felhozni, ha nincs kedvem vitatkozni. Amíg egy párt az ilyen vállalhatatlan figurákat megtűri a sorai között (sőt), addig elképzelhetetlen, hogy bármilyen fórumon engem képviseljenek.

    VálaszTörlés
  4. Magyarország kicsi ország. Szerintem a Magyar gazdaságra a politikán keresztül (értsd törvények, adók stb.) sokkal kevésbé lehet, mint amennyire a világgazdaság befolyásolja. Ha a németeknél recesszió van, nálunk is az lesz, ha válság van, mi sem ússzuk meg, ha gazdasági növekedés van, akkor nálunk is.
    Persze a politika igyekszik a jó dolgokat saját eredményének betudni, de biztos vagyok benne, ha nem lenne közmunka program, meg adóváltozás, jelenleg akkor is munkaerő hiány lenne. Ahogy anno Gyurcsány is varázsolhatott volna akármit, nem tudta volna elkerülni a válságot.

    Részemről úgy gondolom, egy politikus valamilyen szinten példát mutat az emberek előtt. Ezért álljon ki normálisan, beszéljen gyalázkodás, arrogancia nélkül, próbáljon emberi módon viselkedni. Van az ellenzék sorai között is olyan, aki ezen kívánalmaimnak nem felel meg, de a Fideszben alig van olyan, aki ezen a "teszten" nem bukik hatalmasat. Ilyen embereket nem akarok nemhogy vezető pozícióban, de egyáltalán nyilvános szereplésen sem látni.

    VálaszTörlés
  5. Árpád Erdős pozitív irányba nehezen tudnának világgazdasági trendekkel ellentétesen hatni, ez igaz. Ugyanakkor nagyon könnyen tudnak rontani a helyzeten.

    VálaszTörlés
  6. Napi Konok, idevág:

    Pár napja megosztottam Erdoğan képét, ahogy egy síró kisgyereket hősi halálra buzdít. 
    Akadtak, akik a hazaszeretet, a nemzet, a hagyományok és az erkölcs nevében helyeselték Erdoğan tettét. 
    Tegnap posztoltam az élveboncolásokat rendező biológiatanárról. Akadtak, akik az élveboncolást a tudomány, a haladás, az oktatás nevében helyeselték. 
    Egyszerűen nincs olyan aljasság a világon, aminek - valami magasztosnak tételezett idea nevében persze - ne akadnának lelkes hívei és óvatosan mérlegelő támogatói.
    Igazából nekem nem is az előbbiekkel van bajom. Ők egyértelműek, nyíltak. Az egyfelől-másfelől méricskélés az, ami elborzaszt. A látszólag hideg fejű pártatlanság. 
    Mengele? Szörnyeteg volt, de előre vitte az orvostudományt. 
    Sztálin? Rettenetes tömeggyilkos, de mégiscsak modernizált egy elmaradott világbirodalmat. 
    A szomszéd Jenő, aki véresre veri az asszonyt, mikor részeg? No, de milyen átéléssel tudja előtte elénekelni a kocsmában, hogy "Babám, babám, de szeretlek tégedet!".
    Pengekerítés? Embertelen, oké, de hát "politikai öngyilkosság" lenne ellenezni, és különben is, "a migráció nem alapvető emberi jog". 
    Háború? Végtelenül szomorú, de nincs technológiai fejlődés háború nélkül, az üzleti előnyökről nem is beszélve. 
    Ha mindent relativizálni lehet egy abszurd ráció boncasztalán, akkor javaslom, hogy az "ember" szót kizárólag idézőjelek között használjuk. Úgysincs az égvilágon semmi értelme.

    VálaszTörlés
  7. Töredelmesen bevallom, Konok gondolatai egy picit közelebb állnak hozzám, mint Bayer "gondolatai".

    VálaszTörlés