2018. április 8., vasárnap

"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel.

"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba."

37 megjegyzés:

  1. Ez egy sokat idézett nagy marhaság.
    //bocs, csak ez az idézet mindig felidegesít

    VálaszTörlés
  2. Horváth Gyula Mindemellett ilyenkor könnyen kedvet kap az ember hozzá

    VálaszTörlés
  3. Horváth Gyula egyetértek, az emberben van a hiba, egyszerűen manipulálható tömegek mindenhol vannak, ez nem nemzet függő. Az írástudók felelőssége az, hogy mennyire engednek teret ennek.

    Nálunk sajnos ez történt, a hatalom fékek nélkül, gátlástalanul erősíti meg magát.

    VálaszTörlés
  4. Kemény Zsolt Ez nem is vitás, és teljesen érthető. Csak hát azt mondani, hogy ezt akartuk/érdemeltük, amikor a magyarországi választásra jogosultak kb. harmada szavaz a Fideszre, nem igazán jogos. És az összes szavazónak, külhoniakkal együtt is picit kevesebb, mint a fele.

    VálaszTörlés
  5. Akkor a többieknek az a felelőssége, hogy nem szavazott.

    VálaszTörlés
  6. Laszlo Fazekas Igen, az. De ha esélyt se lát, és a választási rendszert se látja át, valamint ahol él ott a demokrácia finoman szólva se napi gyakorlat, akkor azért érthető.

    VálaszTörlés
  7. Horváth Gyula "Ha esélyt se lát" - akkor miben bízik?
    Ha beteg vagyok, orvoshoz megyek. Persze ülhetnék otthon is, és várhatnám, hogy vagy meggyógyulok magamtól, vagy belepusztulok.

    VálaszTörlés
  8. Utólag belegondolva, egyébként biztos volt a Fidesz nagy arányú győzelme, a hódmezővásárhelyi választás hitette el sok emberrel, hogy lehet bízni a csodában.

    - Az ellenzéki pártok töketlensége: nálunk pl. ez volt az eredmény:
    1. (FIDESZ-KDNP) 40,56%
    2. (MSZP-PÁRBESZÉD) - 30,25%
    3. (JOBBIK) - 20,59%

    És persze kint volt minden képviselő plakátja végig, akkor is ha visszalépett. Hónapokkal ezelőtt meg kellett volna egyezni egyetlen jelöltben és csak azt tolni. Részemről a teljes ellenzék mehet a süllyesztőbe, talán majd jön egy új generáció.

    - Aztán a vidék: a Fidesz szavazóbázisát a nyugdíjasok alkotják, akik nagy része szentírásként tekint a királyi M1 csatornán elhangzottakra, az internetről azt se tudja mi az. 1000Ft-os nyugdíjemelés hatására szentként tisztelik Orbán "emelek majd még, ha olyanok a számok" Viktort.

    - Aztán az egész választási rendszer. Akkora lepedőt kaptam, alig bírtam bemenni a fülkébe. 1-2 millió Ft-ért az ügyeskedők szavazatait szépen lehet kukázni. A külföldi szavazók közti egyenlőtlenség... sorolhatnám.
    A Fidesznek annyit kell csak csinálnia, hogy bevezeti: 10 fős párt már indulhat a választáson és kap 100eFt-ot kampányra, és amíg világ a világ, ő fogja nyerni a választásokat. Az emberek nagy részének sose fog leesni, hogy saját magának fizeti a "támogatást".

    - Aztán a média. Jó esélye van rá, hogy a következő 1-2 évben az index.hu, 444.hu, RTL klub be lesz szántva, vagy szólnak a tulajdonosaiknak, hogy el akarják azokat adni Fidsez közeli "üzletembereknek".

    VálaszTörlés
  9. Ennyi igazából. Nyugdíjasok kihalnak, jön az új generáció, az ellenzékből is jön egy új generáció, és akkor talán. Egyetlen szerencsénk, hogy van internet, azt nem tudják elhallgattatni, a fiataloknak meg egyre inkább az az információ forrása, nem a TV vagy az offline média. Persze nyilván ezek sem lesznek tétlenek, durván tolják majd az agymosást. Amíg EU tagok vagyunk, addig valamilyen szinten biztosítva vannak az emberi jogaid is. Szóval lesz itt majd váltás, 4, de lehet csak 8 év múlva. Győzzük kivárni. A netet nem hiszem, hogy korlátozni mernék, abból múltkor is gond volt. Egy dologra kell nagyon figyelni. Amikor elkezdik rebesgetni az EU-ból való kilépést. Na, akkor kell időben tiplizni...

    VálaszTörlés
  10. Internet nem elhallgattatva lesz, hanem felvásárolva kilóra, mint az origo.hu, lesz háromszor annyi és jobban képzett net-es troll mint eddig - hogy bot-okról és kémszoftverekről ne is beszéljünk (https://netextra.hu/kormanyzati-kemprogram-magyarorszagon/)

    4 év múlva 80%-os pontossággal meg lehet majd mondani előre, elmegy-e valaki szavazni, és ha igen, kire. (Ezt már most meg lehetne csinálni, plusz összeszedni minden adatát - csak rajtad múlik, meddig mész el)
    netextra.hu - KORMÁNYZATI KÉMPROGRAM MAGYARORSZÁGON! - Érdekes Világ

    VálaszTörlés
  11. Akkor csinálnak külföldről ellenzéki sajtót. Plusz ezt a szabad rablást sem lehet a végtelenségig folytatni. Az EU sem fogja hagyni, el fognak apadni a források, nélkülük meg baromi nagy recesszió lesz. Azt meg nem lehet kimagyarázni. Ez türelem játék, csak baromi nehéz lesz majd visszajönni a gödörből.

    VálaszTörlés
  12. A külföldi ellenzéki sajtót már simán lehet blokkolni egy bírósági határozattal (nem felel meg a média törvénynek - lásd kuruc.info). Meg ki fogja pénzelni? Persze, lehet majd olvasni, de sokkal-sokkal kevesebben jutnak majd hozzá, mint ma.
    Az EU források elapadása persze meg fog történni, csak akkor egyrészt nagy szarban leszünk, másrészt meg most élek, most szeretnék normálisországot, nem 30 év múlva.

    VálaszTörlés
  13. Azért nem megy orvoshoz, mert azt hallotta, hogy az csak a gyógyszerlobbi szekerét tolja. A vajákos Ribi meg ad rá kenőcsöt, oszt jó lesz.

    A helyzet nyilván pokoli nehéz, és feltehetőleg rosszabb is lesz még, azok miatt, amiket írtatok is. De most bármelyik rétegre, ellenzéki pártra kenni a szart nem túl okos dolog, minden további együttműködést nehezít majd.

    VálaszTörlés
  14. Ezt nem akarja megérteni senki, akármennyit is magyarázza az ember, hogy itt nem arról van szó, hogy mennyire töketlen az ellenzék, hanem arról, hogy nem szabad hagyni egy ilyen korrupt, aljas vezetést teljhatalommal garázdálkodni. Az, hogy ilyen siralmas az alternatíva, egy másik probléma, de mit lehet tenni, ez van. A lényeg, hogy legyen valami ellensúly a parlamentben. Hogy állítsuk vissza a fair play-t, a független médiát, az igazságos választási rendszert, a független ügyészséget, stb. Az új választásokat illetően még így is, hogy kilóra vettek maguknak egy rakás határon túli szavazót, egy rakás szegény ember szavazatát megszerezték hazugsággal és pénzzel, még így is az ellenzék van egy ici pici többségben. Senki nem vette elég komolyan a helyzetet és az ellenzék nem fogott össze. Egy új választásra talán sikerülne ezt megoldani, és van rá egy halvány esély, hogy sikerülne legyűrni ezt a velejéig romlott, hazug bandát.

    VálaszTörlés
  15. Nem dühből írtam. Szerintem a demokráciának a része a szabad sajtó, a kiegyensúlyozott tájékoztatás. Ha az emberek nincsenek tisztában a valósággal, és az alapján döntenek, az szerintem nem demokratikus választás. Ezeket a dolgokat talán EU szinten kéne fixálni. Pl. hogy a köztévében egyenlő idő jusson az ellenzéknek és a kormányoldalnak. Az EU-s pénzek elköltését is onnan kellene nyomon követni, és fellépni a korrupció ellen, amit itt teljesen nyíltan tolnak. Ezek egyszerűen meghekkelték a demokráciát.

    VálaszTörlés
  16. Szerintem az emberek elérését tekintve sokkal erőteljesebb volt médiában a kormánypárt. Lassan minden az övék. A határon túli szavazóknak ők adtak szavazati jogot, akik hálából nyilván rájuk szavaztak. Iszonyat mennyiségű pénzt loptak, így volt miből gazdálkodni, és simán az adófizetők pénzéből nyomtak egy giga kampányt a migrációra felhúzva. Vitázni nem álltak ki senkivel, az egyszerű embereket simán megvették. Ez egyáltalán nem volt egy kiegyenlített küzdelem. Persze, voltak a másik oldalnak is eszközei, de nagy hátránnyal indultak. E mellett az ellenzék is töketlen. Tudom, hogy máshol is van korrupció, de itt nem ez a lényeg. Most az ország fele semmilyen módon nincs képviselve a parlamentben, a másik felének pedig nagy része csak azért szavazott rájuk, mert fél, vagy megvették valamivel. Az emberek jó része át lett verve. És ez így nem jó. De már kezdem én is unni a témát, úgysem változik attól semmi, hogy itt beszélünk róla. Várjuk ki mi lesz belőle. Szerintem kurva nagy szopás, de kívánom, hogy ne legyen igazam, és azt mondhassam, hogy én voltam hülye, és nekik volt igazuk. Bár az, ahogyan betámadtak embereket, ahogy viselkednek, az alpári, pökhendi stílus, ahogy ezt teszik. Ez akárhogy is alakuljanak a dolgok, emberileg vállalhatatlan. Szóval még ha jól is jönnénk ki a végén a dolgokból (amit kétlek), ezek szar emberek. Elkeseredve nyilván nem vagyok. Amíg EU tagok vagyunk, addig bármikor le lehet lépni. A gyereket járathatom alternatív suliba, ha annyira lezüllesztenék az oktatást, még talán a magánkórházat is ki tudom majd fizetni, ha annyira tönkremenne az állami rendszer. Úgyhogy el lehet így lenni, nincs ezzel semmi gond.

    VálaszTörlés
  17. Hawk Hawk
    Itt egy elég jó cikk arról, miért szavaztak ennyien a Fideszre:
    index.hu - Hogy lehetett ennyire hülye egész Magyarország?

    Anyósomék vidéken élnek, egy kis tanyaközpontban. Kb. 30 ember. Se bolt, se posta, se internet, se orvos, se munka. 3 helyen van parabola antenna.
    Anyósomék a tájékozott emberek közé tartoznak, mert kaptak tőlünk egy tabletet, és már meg tudják nézni a facebook-ot, meg pár képet, amit küldünk nekik. A többi idős - mert aki ott lakik, 90%-ban nyugdíjas - csak hümmög, hogy mi ez a csoda. Nem értik (anyósom se, mindent felír egy füzetbe, amit mondok neki, hogy csinálja).
    Mindemellett anyósomék információ forrása "A" tv. Nem az RTL klub, nem másik csatorna, hanem csak és kizárólag a királyi M1. Mert az volt régen is, akkor is onnan tájékozódtak. Ha süt a nap, de a TV azt mondja, jön a vihar, becsuknak ajtót ablakot és felhívnak mindket is, hogy vigyázat, jön a vihar! mert "A" TV azt mondta. A többi ember ugyanígy.
    Na most idézd vissza, hányszor szerepelt ellenzéki vélemény a TV-ben. vagy újságban. Ellenben a szavazás napján az M1-en négyszer láttam a 2015-ös felvételt arról, ahogy a migránsok át akarnak törni a határon a kapunál - kevesebb, mint egy óra alatt.
    Csodálkozol, hogy ennyien szavaztak a Fideszre? Amikor nógrádban, ahol sose volt egyetlen migráns sem, a 80 éves öreg néni attól retteg, hogy jönnek a migránsok és megerőszakolják? És ezt leadják a TV-ben?

    Szerinted mitől van az, hogy Budapesten, ahol szinte minden lakásban van nagysebességű internet, meg száz TV csatorna, ahol a legtöbb egyetem található, ahol a legtöbb a munkalehetőség, minden körzetben ellenzék nyert vagy nyerhetett volna ha összefog? Vagy hogy minél jobban iskolázott valaki, annál kevésbé szavazott a Fideszre?

    Ebben a környezetben a választók kevesebb mint fele szavazott a Fideszre - meg lehet nézni a listákon a szavazatok számát. És ebből lett a Fidesznek a parlamentben kétharmada, mert olyan a választási szabályok. Amiket a Fidesz alakított át, a többi párt tiltakozása ellenére.

    VálaszTörlés
  18. Hawk Hawk Igazából nem értem, a magyar választásokhoz mi köze a Törököknél vagy Izraelben épített falnak. A kérdésemre pedig egyáltalán nem válaszoltál.

    VálaszTörlés
  19. Bocs, a kérdésemre megint nem válaszoltál semmit, de adok még egy esélyt: Tényleg nem merült fel soha a fejedben egy pillanatra sem, hogy a magyarországi kerítésnek egyszer csak úgy hipp-hopp vége van, és az kerüli ki, aki akarja? És hogy nincs az a hülye migráns, aki Magyarországon akarna élni (ha szerinted van, mutass egyet kérlek)?

    "mit szóltak volna a Budapestiek, hogy menniük kellett volna abból a városból, mert egyenként kiűzték volna őket a lakásukból?"
    Hány ilyen eset történt? Átment itt pár tízezer ember, hány ilyet tudsz mutatni? Gondolom tudsz, különben nem írnál hülyeséget.

    Arról tudsz egyébként, hogy több, mint 2000 migránst befogadtunk? És arról, hogy több tízezer kínai, török, arab, vietnami él Magyarországon, nemhogy 1-2, de több, mint 20 éve?

    VálaszTörlés
  20. Hawk Hawk Bármelyikre, mert egyikre se válaszoltál.
    Ja, és Mari néni képzett rendszergazda, Juliska néni meg a Facebook ördöge, ugye?

    "Főleg az el nem mondott rasszista bűneseteket, a mindennapi erőszakot, amit ott nyugaton, elkövettek a helyi lakosokkal szemben a migránsok... minden nap, minden egyes nap... ne csak a kirakat videókat mutogassák, hogy minden szép és jó az unió... igenis be kellene mutatni, a mindennapi erőszakot is, meg amit a németrendőrségnek kiadott elhallgatott bűneseteket is, amiről nem beszélhettek még a sajtónak sem":

    "Szinte hadi állapotok vannak ott, hát még Belgiumban... Erről sem hallottál?"
    Találtam néhány webkamerát (van belőlük pár tízezer). Jól látszik az iszonyatos hadiállapot.
    balticlivecam.com - Webcam Grand-Place of Brussels, Brussels - Online Live Cam

    Mutass kérlek egyet, amin katonák járőrőznek!

    VálaszTörlés
  21. Hawk Hawk Ezek szerinte te még nem láttál Fradi Újpest meccset.
    https://www.youtube.com/watch?v=pICEA3-rENI
    Mennyivel kulturáltabbak a magyar szurkolók, ugye?

    De szerintem hagyjuk ezt a parttalan vitát, a te fejedben már összeforrt a migráns = terrorista kifejezés - pont ez volt az egész Fidesz kampány célja.
    Mintha mi magyarok annyival különbek lennénk a körüti robbantással, cigányok lesből lelövöldözésével, magányosan kocogó nők / rendőrök megerőszakolásával és megölésével. Az egész csak annyit múlik, milyen híreket válogatsz ki magadnak.

    http://www.origo.hu/itthon/20171230-a-legnagyobb-gyilkossagok-melyek-az-iden-tortentek.html




    nemzetisport.hu - FTC-Újpest: megrongált buszok, könnygáz, négy előállítás - NSO

    VálaszTörlés
  22. Épp azon gondolkodtam, hogy nézett volna ki ez a migráns téma, ha nem ugrik rá a fidesz, hogy politikai tőkét kovácsoljon belőle. A híradóban lett volna róla pár hír, hogy az unió többi országához hasonlóan Magyarország is befogadott pár menekültet. Elpakolták volna őket valami faluba, és az emberek 99%-a nem is találkozott volna velük, aki meg de, hamar megszokta volna őket. Itt Pécsen az Árkádban mindig látok párat, gondolom a suli miatt. Totál megszoktam már. Többnyire kedves mosolygós fiatalok. Semmi extra. Még kicsit talán jó érzéssel is tölt el, olyan európainak tűnik tőle Magyarország. Amikor jártam kint Brüsszelben, Portugáliában, stb. az EU más részeiben, mindig olyan színes volt a tömeg. Sokfajta ember volt, minden nációból, és ez ott teljesen természetes. Szóval ez ami itt ezzel megy, szimpla hangulatkeltés. Jól jött a fidesznek, és most rendesen meg is lovagolják.

    A Budapesti dolgokhoz csak annyit, hogy ezek ugye tovább akartak menni, ahogy végül mentek is. Keresztül sem kellett volna őket hozni Budapesten, elszállásolhatták volna őket akárhol. Erre mit csináltak. Beterelték őket az egyik legforgalmasabb helyre, a Keleti pályaudvarhoz, embertelen körülmények közé, és nem engedték tovább, hogy mutogassák őket, mint az állatokat, valami állatkertben. Aztán jött a szöveg, hogy megtámadtak, meg megszálltak minket.

    Ez kibaszott marketing. Ráadásul a legaljasabb, legundorítóbb fajtából.

    VálaszTörlés
  23. Érdekes adalék, hogy itt Pécsen, ahol az emberek tényleg találkoznak migránsokkal, nem csak YouTube videókon látják őket, itt nem a Fideszes képviselő nyert.

    VálaszTörlés
  24. Pontosan. A világ legtöbb országában rengeteg náció megtalálható, Magyarországon leginkább Trianon miatt nem - azelőtt a magyarok voltak kisebbségben itt is, annyiféle néppel éltünk együtt.
    Senki nem azt akarja, hogy tömjük ki az országot arabokkal és négerekkel, de hogy annyival simán együtt tudtunk volna élni, amit az EU kitalált, az tuti biztos - mert többszöröse volt itt már korábban is és legtöbben észre sem vették.
    Aztán jött ez a "kilakoltatnak a lakásodból, hogy migránsoknak adják" duma, és sok naív ember tökéletesen elhitte.

    VálaszTörlés
  25. De ezt nem lehet ám akarmeddig tolni. Én egy kis faluban lakok Pécs közelében, és itt sem eszi ám be mindenki. A vidéki emberek sem hülyék, csak sokakat sikerült megvezetni. Be fog ez dőlni előbb utóbb.

    VálaszTörlés
  26. Hawk Hawk
    Csak egy példa, mikkel lehet etetni az embereket. Most hozott le az origo egy cikket:
    origo.hu - Elszabadult a pokol Svédországban, vége a jóléti államnak

    Ott egy kép, amin kiégett autók láthatóak. Kicsit keresgéltem a net-en a képpel kapcsolatban. Ezt találtam:
    http://www.europe1.fr/international/les-emeutes-se-poursuivent-en-suede-1528225

    Ez egy francia cikk, 2013-ból (tehát 5 éves). A két kép nem csak hasonlít, ha megnézed az origós cikkben az autókat, legmesszebb egy kisáru szállító, személyautó, egy másik felhajtott motorháztetővel, egy sportosabb személyautó, hátul kis háromszög ablakkal. A másik képen szintén. A két kép ugyanarról az esetről készült. Nyilván nem 2013-ban látták meg előre a jövőt, hanem az origo használt fel egy képet a saját cikkéhez - félrevezetve a cikket olvasók 99,9%-át (nem hiszem hogy rajtam kívül sokan nyomoznának a kép után).
    A zavargások egyébként azért törtek ki, mert a rendőrség lelőtt egy 69 éves embert, aki matchetével mászkált az utcán.

    VálaszTörlés
  27. De kik azok az ők? Mert ugye vannak a menekültek, meg vannak a terroristák, és ez a kettő baromira nem ugyanaz. A terroristák, akik lelőtték az újságírókat (ők asszem nem is migránsok voltak egyébként), meg vannak a menekültek, akik ezek pont ezek elől menekülnek. Ők még nálunk is jobban félnek a terroristáktól, mert ők nem csak aTV-ben látták ezt, hanem a saját bőrükön tapasztalták. Valójában túlnyomórészt ők a terrortámadások áldozatai, nem mi Európaiak. Egy oldalon állunk, de az ügyes kormánypropagandának hála, sikerült őket megutáltatni az emberekkel. Összemosták a gyilkost és az áldozatot. Ha belegondol az ember, ez az egész nonszensz. Nem segítünk a bajba jutott embereken, mert félünk, hogy bántani fognak.

    VálaszTörlés
  28. Én meg ismerek olyan jókeresztényt, aki simán lelőne cigányokat, meg olvastam anyukák fórum hozzászólásait, ahol örvendeztek, hogy migránsok (köztük kisgyerekek) fulladtak vízbe. Keresztes háborúk, inkvizíció, stb. sokkal több vér tapad keresztény emberek kezéhez, mint muszlimokéhoz. A nácik is többnyire jókeresztények voltak, akik zsidókat tuszkoltak gázkamrákba. Egy szemernyit sem jobbak a keresztények, mint a muszlimok. Sőt. Csak elfogultak vagyunk magunkkal szemben, és direkt olyanokkal példálóznak, amik rossz színben tüntetik fel ezeket az embereket. Ezért iszonyat káros a kormánypropaganda. Több millió emberről beszélünk, akiknek elenyésző része radikális (valószínűleg találnánk ennyi radikális keresztényt is, pl. IRA terroristái katolikusok), és emiatt az elenyésző rész miatt (akiket ők is megvetnek) utáljuk a sok milliós tömeget. Ez nagyon nem jó. Az pedig, amit írsz, hogy sokan gondolják így, még sokkal szomorúbb ennél.

    VálaszTörlés
  29. Nekem semmi bajom a keresztényekkel, csak arra akartam rámutatni, hogy attól, hogy valaki keresztény, lehet jó ember és rossz ember is, és akár még terrorista is. Pont ugyanez igaz a muszlimokra is. Attól, hogy valaki az iszlámot követi, még nem terrorista. Sőt, a legtöbb terrortámadás célpontjai ugyanúgy muszlimok. Szóval visszakanyarodva az eredeti témához, a kormánynak az az érvelése, hogy azért nem engedünk be menekülteket, mert muszlimok, pont olyan mint ha azt mondanák, hogy nem engedjük be őket, mert kék a szemük. Szóval ez így egy hülyeség. :)

    VálaszTörlés
  30. Hawk Hawk Lehet nagyon hülye vagyok, de szerintem nem attól jó vagy rossz az ember, mert szláv, magyar, cigány vagy keresztény, mohamedán, zsidó. Mindenfajta ember között vannak terroristák (magyarok között is, lásd körúti robbantó, móri bankrablás, ahol kivégeztek mindenkit, cigány gyilkosságok), de a többség mindenhol normális ember.

    Sajnos ránk magyarokra nagyon jellemző, hogy utáljuk az idegeneket, a másokat, nem véletlen hogy napi szinten megy az emberek közt a cigányozás, zsidózás - és hogy elég szép mennyiségű embert küldtünk mi is a gázkamrákba anno.
    És ezt használta ki a kormány, nagyon aljas módon.

    Az a 2000 ember, amiből ez az egész kiindult - akiket be kellett volna fogadnunk - kb. mint csepp a tengerben, észre sem vettük volna őket, ahogy korábban azt Laszlo Fazekas is írta. A kormány fújta fel ezt az egészet, és költött rá olyan horribilis összegeket, amiből 20-szor ennyi ember is gondtalanul élhetne élete végéig - akár magyar, akár más náció.

    Én nem vagyok migráns párti, hidd el, én is azt tartanám jó megoldásnak, ha minden ember a saját otthonában érezné jól magát, és élne boldogban. Sajnos a világ nem ilyen. Olvass utána, mit művelt az iszlám állam Szíriában, de utána olvashatsz a Oroszok és az Amerikaiak dolgainak is. Bármi fontosabb, mint az emberi élet: gyerekeket dobnak tengerbe, óvodákat, kórházakat árasztanak el vegyi fegyverekkel. Hidd el, te is menekülnél, ahogy menekült innen sok magyar 56 után, vagy a világháborúk után. Ők is migránsok voltak, és befogadták őket, mert szerencsére a világ nagyobb része EMBER tudott maradni. Nekünk itt, Magyarországon ez most nem sikerült.

    VálaszTörlés
  31. Még egy gondolat: az ellentétek nem muszlim - keresztény, magyar - cigány, európai - migráns között van, hanem leginkább szegény és gazdag között. Azok a cigányok, akiknek van lehetőségük normális iskolába járni, nem nyomorban nőni fel, legalább annyi kiemelkedő embert adnak az országnak, mint a magyarok. Sajnos amikor arról van szó, hogy ki kapjon meg egy munkát, akkor a "fehér" ember sokkal nagyobb eséllyel pályázik. Iskolákban elkülönítik a cigányokat a többiektől, és még lehetne sorolni, mennyi különbséget teszünk - utána meg csodálkozunk, hogy nem illeszkednek be. Ugyanez a helyzet a migránsokkal is: ha állatként tekintünk rájuk, úgy kezeljük őket, verést, lenézést kapnak a határon, akkor mit várunk? Miért csodálkozunk azon, hogy akiket a társadalom kivet magából, azok nem a jobbik oldalukat mutatják vissza? Pedig belül pont ugyanolyanok vagyunk.

    VálaszTörlés
  32. Hawk Hawk Nagyon nagy butaságokat írtál le. Arról hallottál, hogy az EU országaiban a népesség évtizedek óta csökken? És arról, hogy a megtermel élelmiszer fele végzi a szemétben?
    Néz utána...
    A világra nem az élelmiszer hiány a veszélyes, hanem az emberi butaság, irigység, önzés, hataloméhség. Emiatt vannak háborúk, környezetszennyezés, és emiatt zsákmányoljuk ki a Földet. Ezekben sajnos Európa és az USA az élen jár.

    VálaszTörlés
  33. Hawk Hawk Szerinted mi a megoldás? Lövöldözzük le az embereket? És ha megnézed, te mennyire használod a környezetet, ki fog jönni, hogy annyira, amennyire mondjuk 20 afrikai. Az autóddal, a fűtéssel, a közlekedéssel, a reklámújságokkal, a termékek csomagolásával, a világítással stb.

    De úgy egészében nem értem, hogy a környezetszennyezésnek mi köze a migránsokhoz.

    Illetve azt látom, hogy össze vissza csapongsz, ha egyik érved nem jön be, próbálkozol valami mással. Inkább fejezzük be itt, rendben? Szia!

    VálaszTörlés
  34. Hawk Hawk Azon nem gondolkozol el, hogy ha nem jönnek ide, akkor mivel fogod ellátni őket? Vagy úgy gondolod, haljanak éhen ahol vannak, de neked maradjon meg a kis saját világod, úgy ahogy most van?
    Illetve gondolkozz el azon is, te mit tennél a helyükben, főleg ha van gyereked, családod.

    VálaszTörlés
  35. Hawk Hawk Őszinte leszek, annyi hülyeséget írtál le, hogy már nincs kedven cáfolni sem. Nem akarlak megbántani, de tele van logikai buktatókkal az egész, sokszor a tényekkel ellentmondóan. Veled nincs értelme vitatkozni, mert ha nem tudod megvédeni a véleményedet érvekkel, felhozol egy tök másik témát (mint most a környezetvédelem - sehogy nem kapcsolódik a migránsokhoz).

    Igaz dolgokat írsz le, csak éppen összefüggés nincs közöttük. Mintha olyanokat írnék, hogy "Egyre jobban szennyezzük a környezetünket, mivel Kínában a rizst szeretik az emberek."

    Gondolkodj el azon, miért van az, hogy ahol magasabb sz iskolázottság, ott kevesebben szavaztak a Fideszre (https://g7.24.hu/allam/20180420/ahol-iskolazottabb-a-nepesseg-ott-kevesebben-szavaztak-a-fideszre/). Ne írd meg a véleményedet, nem fogok rá reagálni, csak gondolkodj el. És olvass minél többet, lehetőleg olyan oldalakat is, amelyeknek nem értesz egyet a véleményével, csak gondold végig, miért írnak olyat, amit. Általában nem az szokott lenni a helyzet, hogy egész európa, vagy a világ hülye, és csak egy ember látja az igazságot.
    Szia!

    VálaszTörlés