2018. április 15., vasárnap

TL;DR; Tudjuk, hogy szar emberek vagyunk és aljasok az eszközeink, de hát ez egy ilyen műfaj.

TL;DR; Tudjuk, hogy szar emberek vagyunk és aljasok az eszközeink, de hát ez egy ilyen műfaj.

Épp tegnap mondta valaki, hogy a fidesz egy profitorientált cég. Megvannak a célok, amiket el kell érni, és nem számít milyen eszközökkel teszik ezt. Bármit hajlandóak bedobni, hogy meglegyen a többség. Mert csak az a lényeg, semmi más...

http://mandiner.hu/cikk/20180413_gfg_ha_kell_akkor_keslekedes_nelkul_lovunk
http://mandiner.hu/cikk/20180413_gfg_ha_kell_akkor_keslekedes_nelkul_lovunk

11 megjegyzés:

  1. A méltóságról beszél. Bzmg. Hányok.

    VálaszTörlés
  2. Ez az a szint, amiről már nem tudom eldönteni, mi a rosszabb, ha meggyőződésből vagy profi jómunkásemberként tolja. Talán mindegy is, a végeredmény ugyanaz.

    VálaszTörlés
  3. Ezt próbálom mindig magyarázni minden fideszes ismerősnek, hogy nem az a gondom, hogy nem a Gyurcsány, vagy a Vona, vagy a Karácsony, stb. Még az is lehet, hogy ezek tolják a legjobban, ezek a legprofibbak, stb. De basszus milyen áron? És itt van. Ez nem az én agyszüleményem, nem dühből beszélek, stb. ők maguk ismerik el, hogy ez így megy. És ez nekik rendben van. A legmocskosabb, leggátlástalanabb bűnbanda, ami a rendszer keretein belül működni képes. Isteni szerencsénk, hogy EU tagok vagyunk, mert keretek nélkül Isten tudja meddig mennének el...

    VálaszTörlés
  4. Laszlo Fazekas tartok tőle, hogy a kereteken belül is engedik mégmesszebb menni, és még a keretekből kilépés sem lenne túl drága, bár az aranytojást tojó tyúkról talán nem mondanának le. Talán.

    VálaszTörlés
  5. Attila Csongor Kiss Az EU még valamikor meg fogja próbálni a támogatások megvonásával regulázni őket. De addigra késő lesz, a szavazóik fejében el lesz ültetve teljesen az EU ellenesség addigra, és önként, dalolva szavazzák majd meg a kilépést.

    VálaszTörlés
  6. Tamás Nagy sőt, már látom a rigmust, hogy lám az EU lenyúlja az egészet és még annyit sem forgat ide vissza abból, amit befizetünk, mint eddig. (Mert nyilvánvalóan többet fizetünk be, mint amennyit kapunk. Nem én találtam ki, már most ezt hiszik sokan.)

    VálaszTörlés
  7. Hát, ahogy múltkor mondtam. Erre kell nagyon figyelni. Ha felreppen a híre, hogy ki fogunk lépni, tiplizni kell. Csak nem tudom hogy fog ez kinézni. Kivándorol a fél ország?

    VálaszTörlés
  8. Laszlo Fazekas A haza nem lehet ellenzékben, szóval igen.

    VálaszTörlés
  9. Az EU-ból csak nagyon végveszélyben fognak kilépni (vagy úgy se), mert onnan jön a pénz. Ha viszont nem lesz pénz, és az emberek egyik oldalon azt látják, csökken a nyugdíj, nincs közmunka, nincs Erzsébet utalvány, a másik oldalon viszont kastélyok, 100 hektáros földbirtokok meg Armani öltöny - na akkor lesz forradalom.
    Egyelőre a pénz az, ami a legtöbb ember száját befogja / gondolkodását megakasztja, mert az egész politikából annyit tudnak leszűrni, "most jobb mint régen volt".
    Az, hogy ez most a Fidesznek, az EU-nak vagy a gazdasági fellendülésnek köszönhető, már nem érdekli (meg annyira összetett kérdés, hogy közgazdászok is vitatkoznak rajta).
    Az EU-ból való kilépéssel viszont a Fidesz lesz a bűnbak mindenki szemében (és ennek tényleg komoly gazdasági hatása lenne, mert ha EU-n kívül termelünk, nagyon sok cég menne el innen).

    VálaszTörlés
  10. Árpád Erdős Kinek a szemében lesz bűnbak? Merkel szemében? A soros-listára kerülő ellenzék szemében? Aki eddig is csak a fidesz médiát tudta vagy volt hajlandó meghallgatni, el fogja hinni, hogy harcban az ország.

    VálaszTörlés