2013. június 14., péntek

Nagyon zanzásítva a lényeg, hogy megéri megújuló energiába fektetni.

Nagyon zanzásítva a lényeg, hogy megéri megújuló energiába fektetni. Ezt kellene támogatnia az államnak alacsonyabb áfával, kedvező hitelekkel, beruházási támogatással, hogy minél több háztartás számára elérhető legyen a technológia. Valószínűleg hosszú távon jobban megérné, mint árcsökkentést ráerőszakolni a szolgáltatókra, amit így vagy úgy, de úgyis behajtanak rajtunk.

http://index.hu/tudomany/2013/06/13/legalabb_egymillio_az_igazi_rezsicsokkentes/
http://index.hu/tudomany/2013/06/13/legalabb_egymillio_az_igazi_rezsicsokkentes/

8 megjegyzés:

  1. Sajnos, alsó hamgon is több mint egy mila.

    VálaszTörlés
  2. Igen. Mondjuk azért az annyira nem vészes, meg esetleg meg lehet próbálni több darabban. Veszel egy 100 000-es panelt, ami 10% villanyszámla csökkenés, aztán köv éveben egy másikat, stb. De igazából az lenne a jó szerintem, amit írtam, hogy állami támogatással kapnál rá olyan hitelt, aminek a törlesztője a megtakarítás közelében van. Tehát nem fizetnél többet havonta, csak villanyszámla helyett törlesztésre menne el a pénz.

    VálaszTörlés
  3. Laszlo Fazekas Viszont ha belegondolsz, akkor ha sokszor csináltatod, akkor sokkal többe jön ki.

    VálaszTörlés
  4. Ja, az lehet. Mondjuk nem tudom mennyire macerás ezt magadnak építeni. Illetve ezért lenne jó a hitel.

    VálaszTörlés
  5. Itt azért nem csak a "barkács ügyesség" a kérdés, hanem azért előtte is vannak dolgok. Mérések, számítások, hol van az optimális hely, stb...Okés, az is igaz, hogy jó esetben ezeket a neten is meg lehet találni, de én valahogy úgy érzem, hogy ehhez kevés lennék. Sőt, nincsenek olyan szerszámaim se.:)

    VálaszTörlés
  6. Én annak idején rendeltem netről egy CD-t erről. Mondjuk odáig nem jutottam, hogy meg is nézzem, de talán egyszer majd jól jön. :)

    VálaszTörlés
  7. Villanyász haverom van, ez nem gond, hanem az elindulás:)

    VálaszTörlés
  8. Is:)
    Meg mondom, mit mérjek, mivel mérjek, hogyan mérjek és utána a tervezés ezerrel. És utána jönnek az egyéb dolgok, hogy mit, hol és miért ott vegyél meg és főleg milyet és miért azt:)

    VálaszTörlés